

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
22-10-2017
De immer enthousiaste en energieke hersenwetenschapper Erik Scherder komt tot rust in de kerk. Toch komt hij er nauwelijks meer. Als kind was hij erg gelovig en bad hij op een haast dwangmatige manier. Nu bidt hij alleen nog als de nood hoog is. Voor zijn zieke dochter sloot hij een akkoord met God: 'Als het goed komt met haar, ga ik zondag weer naar de kerk'. Volgens Erik Scherder is geloven iets wat zich uitsluitend in de hersenen afspeelt. Ook de 'engelenervaring' van Tijs van den Brink kan hem niet overtuigen dat er 'meer' is. 'Ik denk niet dat God bestaat, maar ik hoop het wel', aldus Scherder.
Een groep dansers komt wekelijks bij elkaar om danslessen te volgen in het gebouw waar ook het Scapino Ballet huist. Aan het begin van de les zijn de dansers stram en traag. Gaandeweg wordt duidelijk dat zij allemaal met dezelfde handicap worstelen: ze hebben Parkinson. Tegelijkertijd blijkt ook dat zij tijdens het dansen, allemaal een toenemende mate van vrijheid en levensvreugde ervaren.
De rauwe werkelijkheid achter vermissingen. Achterblijvers vertellen over hun dierbaren die op een dag spoorloos verdwenen en van wie al jarenlang niets meer is vernomen. Over vragen zonder antwoord en een boek dat niet gesloten kan worden.
De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en drie maanden is. Dat betekent meer geld in de staatskas, en dus meer geld om diezelfde AOW te financieren. Dat is meteen de belangrijkste reden voor die oplopende leeftijdsgrens. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Er zijn berichten dat dit voor mensen met fysieke beroepen te zwaar zal blijken. Als dat zo is, moeten we die groep helpen, want anders komen ze op latere leeftijd financieel in de knel. En kan deze groep van mensen met een zwaar beroep ook wél doorwerken tot 67?
Nadine wil haar eigen agenda bepalen en komt in aanvaring met Meryem. Sander probeert Nadine te overtuigen om stoppen als escort, maar dreigt haar te verliezen als vriend. Remco krijgt ruzie met Xanna over de opvoeding van Lina. Patricia verheugt zich op een romantische avond met Willem, maar die verloopt anders dan gedacht.
Satirisch sketchprogramma van comedians Stefan Pop, Alex Ploeg en Tex de Wit. Op hun smartphone delen ze video's en voeren gesprekken met elkaar, bekende Nederlanders en wereldleiders.
Tuinder Dave (52) en interieurstylist Anne (52) verruilen Delft voor het Portugese Moncarapacho. Al voordat Dave ooit maar één stap in Portugal had gezet, wist hij: 'hier wil ik oud worden'. Vastbesloten om nooit meer terug te keren, vertrekken de twee in hun oude kever naar hun grond en hun B&B in aanbouw. Maar al snel gaat het mis. De aannemer vraagt een te hoge prijs en levert half werk. Als de nieuwkomers de rekening weigeren te betalen, gooit hij doodleuk het bijltje erbij neer. Tot overmaat van ramp wil de architect de bouwtekeningen niet teruggeven. Dave en Anne blijven ontredderd achter met een half afgebouwd pand. De bouw ligt stil, het geld is op en zonder de tekeningen kunnen ze niet verder. Gelukkig hebben ze een caravan om in te wonen en groene vingers waarmee ze in ieder geval de tuin aan kunnen leggen. Maar of die B&B er ooit gaat komen?
Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven komen met een spiksplinternieuw seizoen Draadstaal! In dit satirische sketchprogramma zijn er naast vele nieuwe personages natuurlijk ook moderne klassiekers als Fred en Ria, Joop en Leon in de snackbar, de liefste Marokkaan van Nederland Sayid en de onnavolgbare weerman. Deze bonte verzameling karakters ondergaan en bespreken op onnavolgbare wijze de stand van Nederland en omstreken.
Tegenwoordig droomt bijna ieder kind ervan om rijk en beroemd te worden op YouTube. Het videoplatform is in sneltreinvaart uitgegroeid tot een van de machtigste online platforms ter wereld. Welk uitgekiend verdienmodel schuilt er achter dit succesverhaal en hoe zal dit ons toekomstige medialandschap bepalen? Een blik in de wondere wereld van de YouTubers, de marketeers en de managers en op de psychologische consequenties van een online verdienmodel met 'You' als unique sellingpoint. YouTube heeft in haar twaalfjarige bestaan het traditionele medialandschap op zijn kop gezet en roem en rijkdom voor velen binnen handbereik gebracht. Dagelijks beginnen hordes jongeren een eigen kanaal, in de hoop zoveel mogelijk 'views' en 'YouTube money' te scoren. VPRO Tegenlicht bezoekt met Kwebbelkop, de meest succesvolle Nederlandse YouTuber, VidCon in Los Angeles, de belangrijkste bijeenkomst voor fans, 'online influencers' en de platformindustrie.
Met het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang en de weersverwachting voor de avond en komende dagen.
Elke week gaan Viktor Brand en de stylisten de uitdaging aan om de bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. De liefde voor hun woning is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel behoorlijk uit elkaar ligt, met als gevolg een compromis. De vtwonen stylist kijkt met een frisse blik naar de woning en zorgt er samen met Viktor voor dat de verschillende woonstijlen weer op een lijn komen. Elze en Marjon wonen al 17 jaar samen in een prachtige jaren 30 woning in het oude deel van Zwolle. Al snel besloten ze dat ze graag een gezin wilde vormen. Dit liet lang op zich wachten om de juiste manier te vinden om een kind te krijgen van een donor. Toen Elze 41 was werd ze zwanger en kregen ze een dochter. Hoe blij ze met hun gezin zijn zo treurig worden ze van de inrichting van hun huis. De afgelopen 17 jaar heeft Elze voornamelijk het strakke interieur van Marjon in de war gebracht door oude meubelstukken met een verhaal in huis te slepen.
Jantien rijdt niet op een paard, maar op een koe. Met haar koe doet ze mee aan paardenshows en wint ze dressuurprijzen.
De Zweedse actrice Greta Garbo vertrok in 1925 naar Amerika, waar ze gelanceerd werd als een grote ster in de stal van de filmstudio's van MGM. Toen de uitgesproken ambitieuze Marlene Dietrich enkele jaren later ook in Hollywood arriveerde, positioneerden de Paramount studio's haar als dé grote concurrente van Garbo. Het benadrukken van de rivaliteit tussen de twee diva's bleek qua pr een geniaal idee.
Het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en het weer, speciaal voor de jonge kijker.
De 43-jarige Gerda voelt zich na een moeilijke tijd dankzij een maagband weer helemaal vrouw. Dochter Miranda vindt haar moeder maar ordinair, terwijl Gerda meent dat haar dochter jaloers is op haar mooie figuur. In het Belgische dorpje Ham woont de 42-jarige 'Heidi from hell' met haar gezin. Dankzij een maagwandoperatie twintig jaar geleden, viel ze 75 kilo af. Sindsdien is ze steeds extremer geworden in haar kleding- en levensstijl. Ze gaat namelijk helemaal op in de gothic-scene, tot ergernis van haar 22-jarige dochter Laura.
In Eindhoven richtten Astrid en Gerard 33 jaar geleden hun hele woning in met op maat gemaakte grenen meubelen. Hun dochter, Mandy, was het interieur zo zat, dat ze haar ouders opgaf voor een metamorfose van het huis. Voor topontwerper Osiris Hertman is het een duidelijke zaak. Hij brengt dit interieur naar de 21e eeuw.
Robert ten Brink verrast de 53-jarige Elly. Zij heeft haar lievelingsbroer, Doede, al meer dan zeven jaar niet gezien. Doede vertrok op 18-jarige leeftijd naar Canada. Het is altijd al een droom van Elly geweest om naar hem toe te gaan, maar elke keer werd dit vanwege ziekte uitgesteld. Elly en haar man reizen samen met de 46-jarige Natasja, haar 45-jarige echtgenoot, Ed, en de zonen van Natasja. Tot groot verdriet van Ed emigreerde zijn broer Ron naar Canada. Natasja wil niets liever dan haar man herenigen met zijn broer.
Paul Witteman ontvangt sopraan Johannette Zomer, pianist Tom Beghin, violist Simone Lamsma, hoboïst Bart Schneemann en het Tulipa Consort en de kersverse winnaar van het Liszt-Concours!
Als Willem uit zijn broek scheurt besluiten Pieter en Willem zelf een spijkerbroek te gaan maken. Daar komt meer bij kijken dan ze denken. Katoen plukken. Garen spinnen. De stof weven en verven. En dan ook nog een ontwerp verzinnen. Maar Pieter en Willem hebben alles over voor die nieuwe spijkerbroek!
Voordat Tom naar de boomhut gaat om thee te drinken met het Chinese meisje, spreekt de club nog samen met Roxanne af op het schoolplein. Ruben zal een smoes vertellen waarom Tom niet op school is. Tom gaat ook nog langs Meneer Fu. Meneer Fu probeert Tom tegen te houden, maar Tom gaat toch thee drinken in de boomhut. Zal hij het Chinese meisje eindelijk kunnen zien? Ondertussen zitten Toms vader, agent Leo en de officier van justitie in Bulgarije. Maar kunnen Toms vader en Leo de officier van justitie wel vertrouwen?
Het rechtse kabinet met den Bijbel, zo noemde Lodewijk Asscher gekscherend het nieuwe kabinet met VVD, D66, CDA en ChristenUnie! Maar heeft het nieuwe kabinet ook echt een christelijke signatuur? Een gesprek met oud-minister Andre Rouvoet, burgemeester van Haarlem Jos Wienen en theoloog des Vaderlands Claartje Kruijff.
Informatief programma waarin presentator Jeroen Slob aandacht heeft voor diverse ontwikkelingen in Nederland met het oog op een betere en schonere toekomst.
Narsingh ontmoet Errol Andrews, die zich na een geestverschijning aansloot bij de Hare Krishna. Op het Happinez Festival gaat Narsingh met bezoekers in gesprek over verlichting, volgt hij de yogaworkshop van Michael James Wong en woont de lezing bij van Rasjhree Patel. Remmelt van Kleef van het Centrum voor Tantra in Amsterdam ziet deze filosofie als een manier van leven om meer in contact te komen met je hart en je hoofd.
In Alles over Wonen wordt de kijker meegenomen binnen het huis, buiten het huis en om het huis. De kijker wordt geïnformeerd en geadviseerd bij verkoop, verhuur of financiering.
Programma waarin Mark Schaaf en Anouk van Schie het authentieke Nederland ontdekken per provincie. De twaalf provincies van Nederland hebben allemaal hun eigen karakter, geschiedenis, cultuur en landschap.
De Zappers krijgen te zien wie de grote expeditieleider is en moeten een hindernisbaan afleggen. Er is genoeg eten voor alle Zappers, maar ze vertrouwen elkaar niet meer.
Lifestyleprogramma waarin aandacht wordt besteed aan innovatieve, luxueuze en trendy onderwerpen.
Leven rechtshandigen langer dan linkshandigen? En zijn blondines vruchtbaarder dan brunettes? In elke aflevering nemen twee koppels van bekende Nederlanders het tegen elkaar op door uiteenlopende vragen te beantwoorden en verschillende spellen te spelen over gezondheid en het menselijk lichaam. Ze worden hierbij geholpen door een eigen publieksvak. Marc Klein Essink presenteert deze entertainende en leerzame spelshow.
Lifestyleprogramma voor de actieve veertigplusser, met mode, beauty, hair en fashion.
David heeft geen uitzicht meer en bouwt daarom zijn eigen virtuele panorama. Miriam gaat langs bij 'De Slimste Mens'-finalist en bekende nerd Stefano Keizers. We leggen uit hoe je een telefoon redt die in het water is gevallen. Merijn is in Barcelona op het Mobile World Congress en gaat op zoek naar de nieuwste telefoons. Fitgirl Hannelore test de Snooc: een ski die verandert in een slee. Bram gaat op bezoek bij de grootste gameontwikkelaar van Nederland: Guerilla Games.
Stress, burn-out, dood. We kunnen maar beter de meer dan tweeduizend jaar oude levenslessen van de Griekse filosoof Socrates ter harte nemen om dat scenario te voorkomen. Met verve en humor houdt de Vlaamse theatermaker en presentator Lucas De Man een warm pleidooi voor het socratische niet-moeten.
Escalatie in Spanje. De verhoudingen tussen Catalonië en Madrid verharden en escaleren snel. De Spaanse premier Rajoy heeft zaterdag via artikel 155 van de grondwet de afzetting van het Catalaanse bestuur in werking gezet en wil binnen zes maanden nieuwe verkiezingen. Een gesprek tussen Europarlementariër Kati Piri en Tomas Roggeman, voorzitter van de Vlaamse partij Jong N-VA. * 'Schiphollen' * Schiphol wil groeien. Maar de luchthaven relativeert de toenemende overlast. Oud-minister van Milieu Pieter Winsemius sprak vorige week in dat verband over 'Schiphollen'. Wat moet Schiphol doen om te overtuigen dat er rekening gehouden wordt met omwonenden en milieu? * Philipp Blom. Een analyse over de grootste veranderingen van onze tijd: historicus Philipp Blom luidt met zijn nieuwe boek Wat op het spel staat de noodklok. Door de gevolgen van klimaatverandering en digitalisering staat onze manier van leven misschien wel op het spel. Of is er nog hoop? * Schuim & As. Jeroen Smit. Aandacht voor het buitenlandse nieuws in Schuim & As, deze week met publicist Jeroen Smit.
'Je hebt staan bekken' met Bob Ott en Nasrdin Dchar. Bob is heel slecht in wiskunde, maar krijgt een goede beoordeling. Zou dat te maken hebben met dat hij zijn vader heeft zien zoenen met de wiskundelerares? 'En je tong hing toevallig in z'n mond' met Shahine El Hamus en Yannick van de Velde. Shahine raakt in verwarring als hij zijn oudere broer uit een homobar ziet komen. Hij gaat toch binnenkort met zijn vriendin trouwen? 'Omdat ik een aap zag!' met Mirre Licht en Eva Van der Gucht. Mirre is woedend als haar moeder, een beroemd schrijfster, op tv vertelt over de dood van haar dochter. Van haar dus.
In het noorden van Namibië groeit de Queen Sofia School uit haar voegen. Het onderwijs is er goed en ouders uit de wijde omgeving sturen er graag hun kinderen naartoe. Door de grote afstanden en slechte wegen moeten de kinderen op school blijven slapen. Er is alleen niet voldoende slaap- en verblijfsruimte. Daarom ligt er nu een plan voor de bouw van een hostel.
Informatief programma over zaken. Jeroen Smits en Jolien van den Elsakker trekken het land door en gaan in gesprek met ondernemers uit verschillende branches. Ondernemers schuiven ook bij Jeroen aan tafel aan.
Lifestyleprogramma voor jonge en actieve personen die waarde hechten aan een mooi, gezond en gelukkig leven.
Tien minuten lang heeft Almatine Leene gehuild van vreugde, toen afgelopen zomer een langgekoesterde wens van haar uitkwam, namelijk dat nu ook vrouwen voorganger mogen worden in haar geliefde Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt. Leene zou niet buiten haar geloof kunnen, het verrijkt haar leven. 'Ik zoek me soms suf naar God en op andere momenten is Hij heel dichtbij. Gods bestaan maakt dat ik besta, ik adem op Zijn adem.' Ze voelde zich geroepen om theologie te gaat studeren, terwijl ze wist dat ze haar droom, predikant worden, in haar eigen kerk niet kon waarmaken. In Zuid-Afrika kreeg ze wel de mogelijkheid om voorganger te worden, namelijk van de NederDuits Gereformeerde Kerk van Stellenbosch-Wes. Leene wil als theoloog de status quo bevragen en opstaan tegen onrecht in de samenleving. Ze heeft zich altijd hardgemaakt voor de positie van vrouwen in de kerk, het onderwerp waar zij in 2013 op promoveerde. Naast haar werk als predikant is ze onderzoeker aan de universiteit van Stellenbosch en werkt ze parttime als docent dogmatiek en kerkgeschiedenis aan de Gereformeerde Hogeschool in Zwolle. In september 2017 was ze een van de drie genomineerden voor de titel Theoloog des Vaderlands.
Reisprogramma waarin Tatjana Maul je meeneemt naar de leukste plekjes in binnen- en buitenland.
Jeroen van Kan ontvangt schrijver, journalist en columnist Onno Blom (1969) naar aanleiding van zijn boek 'Het litteken van de dood. De biografie van Jan Wolkers', waar hij tien jaar aan heeft gewerkt. Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel. Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van 'Kort Amerikaans', 'Een roos van vlees' en 'Turks fruit'. Op basis van een schat aan materiaal schetst Onno Blom een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.
Scripted-reality jeugdserie waarin een vaste groep leerlingen gevolgd wordt tijdens het eerste jaar van de middelbare school. Voor schoolgaande kinderen met herkenbare en aangrijpende verhalen.
Een bescheiden bestuurder op de achtergrond. Jarenlang heeft hij het bisdom Haarlem-Amsterdam gediend, bijna een kwart eeuw was hij gespreksvoorzitter van de Bisschoppelijke Commissie voor de Media en gedurende lange tijd was hij bisschoppelijk gedelegeerde in het bestuur van de KRO. Nu treedt hij terug, op 84-jarige leeftijd. En wat zegt hij? Dat hij in al die jaren en met al die functies genoten heeft van ontmoetingen met mensen en in die ontmoetingen het geluk heeft gevonden. Door de weg van mensen te gaan, volgde hij het spoor van Christus. Dat deed hij met vreugde. Het is mooi om een 84-jarige priester zo te zien glunderen en stralen. Nergens is er de moeheid na zo veel jaren ploeteren in besturen. Steeds weer is er de blijheid om de liefde van Christus te delen met zo velen op zijn pad.
Bezit is iets wat het gezin van Dafroza niet veel heeft. Samen met haar vier kinderen werd ze Tanzania uitgezet en moest ze weer terug naar haar geboorteland Burundi. Ze kreeg een stuk land waar ze nu gewassen op verbouwt en waarop ze een soort hutje heeft neergezet. Haar man moest in Tanzania blijven. Ze mocht niks meenemen, alleen de kleding die ze aanhad. Om eten te vinden moet ze ver lopen en moet ze haar kinderen achterlaten in een huis zonder enige bescherming. Binnenkort komt in dit laatste gelukkig verandering. Jongeren bouwen voor Dafroza en haar gezin een huis. Deze jongeren zijn aangesloten bij de vredesjongerengroep: een groep waar ze leren goed met elkaar om te gaan. Vroeger vochten ze tegen elkaar, nu werken ze samen. Met een prachtig resultaat, want het huis voor Dafroza is al bijna af.
De wet van Murphy noemen ze het: van die dagen, dat alles wat fout kan gaan, ook fout gaat. Zoiets lezen we in de Bijbel ook bij Job. Een man die God diende en rijk is en daarom door de duivel op de proef wordt gesteld. Alles raakt hij kwijt, zodat zijn beste vrienden zich ook hardop gaan afvragen: 'Wat heb jij verkeerd gedaan Job, dat God je zo hard straft?' Zo ver kan het dus komen in het leven van een gelovig mens, dat hij zijn eigen geboortedag vervloekt. Dan reageert God niet door dingen uit te leggen, maar door Zichzelf aan Job bekend te maken. En blijkbaar is dat genoeg voor Job.
Zakelijk programma waarin alle ins en outs van ondernemend Nederland onder de loep worden genomen. Het is een specialistisch platform dat inspireert, prikkelt, informeert en ondernemers in Nederland stimuleert.
Te gast zijn oud-directeur BVD Arthur Docters van Leeuwen, hoteliers Esther Hammink en Bill van der Valk, senator VVD Annemarie Jorritsma en caberatier Roué Verveer.
Lieke moet van haar moeder netjes blijven. Dat wordt lastig als de klas in de schooltuintjes aan de slag moet.
Informatief programma waarin allerlei aspecten aan bod komen die betrekking hebben op het gebied van groen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Samenzang onder anderen uit de Martinikerk in Bolsward. Het thema is 'Ik ben erbij' dus hoe kunnen we deze uitzending beter beginnen dan met het bekende lied 'Ik zal er zijn'?
Als de vader van Lisanne van den Brink zelf een einde aan zijn leven maakt, blijft Lisanne met veel vragen, verdriet en ook boosheid achter. Hij dacht dat zijn kinderen beter af zouden zijn zonder hem, maar niets is minder waar. Afscheid nemen en loslaten is iets wat de moeder van Esther Terlouw niet goed kan. Daarom blijft ze vechten voor haar leven als ze ongeneeslijk ziek is. Voor Esther is het worsteling om met dit lijden en het gemis van haar moeder om te gaan.
Hoogtepunten van het digitale jongerenkanaal 101.TV. Digitale tv in hapklare brokken, met 0% verveelmomenten. Vol absurde, hilarische, opvallende BNN University filmpjes en BNN-programma's.
In slaap vallen betekent verdwijnen, vermoedt deze filosoof en winnaar van de Socratesbeker. Om bang van de te worden, of juist een geruststelling? En waar ga je dan naartoe?
